2009. február 9., hétfő

Farsangi Meg Bál



Csík Szent Szereda egy napsütéses Szombat délután tárt hideggel várta csapatunk apraját-nagyját, ebből is inkább az apraját, mivel a nagyja otthon „meditált” :)).
Beültünk hófehér, ügyes autócskánkba és Pityesz Pityke csigatempójú sebbeségével robogtunk a cél fele. Szinte szem pillantás alatt ott teremtünk, úgy látszik a csiga szárnyakat kapott, amit mi úgy szeretünk. Nem sokáig ácsorogtunk, inkább forogtunk és átváltoztunk farsangi mi magunkká. Elő a maszk, a jelmez, indulhat a bál.
Józsi(zsu) félrecsapta sapkáját,mert „ce dracuu?”, kézbe kapta szerszámos ládáját, amely félédes csodaszer(számot) takargatott. De Pity lovag se hagyta magát, kardját oldalára vágta, fejét nemes arannyal borította és pitykén kihúzta magát. Dr. Réquaa fehér kötényét magára öltve vonult az emberiség szolgálata érdekében segíteni. A Macska is próbált a bál helyszínére somfordálni, farkát behúzta, úgy bujkált. De Bin Ancsiii szeme mindent lát, turbánja alól a bomba mindig készen áll.
A megbál zsúfolva tömve volt, azt mondják 32 volt a létszám. Mindenfele gyanús alak, egymást váltotta a cigány, a skót, a lady, a doki, a malac, a tigris, a szakács, csipike és kitudja még hány mesebeli kúrta-furta figura. Színes egy társaság!
Csapatunk, hogy erejét megmutassa három próba tétel elé állíttatott. Elsőként egy farsangi csákó elképzelése és kivitelezése került a felszínre. Ollók villogtak, ötletek repkedtek, keresztek formálódtak, míg elkészült csákónk, melynek neve: Cruce Roşu Demidulce. Hősiességét mutogatva, lovagunk diszkréten háta mögé rejtette C.R.Demidulcet, s úgy csempészte minél messzebbre.
Következő megmérettetés a tánc parkett ördögeinek adott lehetőséget, felkérve minden kedves jelenlevőt, hogy mutassák be táncolni tudásukat. Dicső Pity lovagunk és doktrína párja kimagasló teljesítmény mutatott. Utolsó próba tétel a fa héjas pogácsa kanállal való szállítása volt, amelynek habár szabályai homályban maradtak előttünk, a zsűri szerint mégis helyesen cselekedtünk, és megkaptuk érte a finom nyalókát.
Ezek után a mulatság folytatódott, pörögtek a szoknyák, mozogtak a lábak, ürültek a poharak, vagyis fogyott a bájital.
Éjfél is rég elmúlt, de a jókedv nem apadt.Későre járt, mire kifulladt a társaság. Így szedelőzködni kezdtünk és a jövőheti viszontlátás reményében elbúcsúztunk névtelen maszkos barátainktól.
(Bidiga Anna-Mária)

3 megjegyzés:

Szende írta...

Szuper lehetett kar hogy epp akkor betegedtem le en is!naon sajnalom hogy nem lehetem ott de fo hogy jol szorakoztatok!:*

Lakatos Eva írta...

Jo kis osszeszokott csapat vart minket..de mi is beileszkedtunk...megtancoltattak a csiki legenyek aztan nyaltunk is- na jo nem kell felreerteni a nyeremeny nyalokarol beszelek..mindenesetre aki itthon maradt az lemaradt egy jo bulirol..ezt dobta a gep

Névtelen írta...

naon jol neztek gondolom naon jol ereztetek magatok :P
naon jo kis csapat vagytok orulok nektek:) puxika nektek:*